stop criminelen

Helaas gebeurd het zo af en toe dat er een poging wordt gedaan tot inbraak, dat er planten worden mee genomen. Soms zelfs lang gekoesterde oogst of simpel een schep of een hark. Allemaal ontzettend vervelend; Er wordt iets van je ontnomen, punt.

Helaas is er weinig wat we hier als vereniging aan kunnen doen. We zijn nu eenmaal een openbaar park, iedereen mag hier doorheen wandelen. Wat niet openbaar is zijn de tuinen en de gangpaden waar de tuinen aan liggen. Zie je hier iemand lopen die je niet kent, spreek deze persoon gerust aan. Wie weet is het een tuinder die je niet zo vaak ziet, maar het kan ook zo zijn dat het iemand is die hier niet thuis hoort en daardoor toch afgeschrikt wordt en het complex verlaat. Je kunt hem of haar ook uitleggen welke paden wel openbaar zijn.

Camera’s, hekken sluiten, controle pasjes, wat is er zoal voorbij gekomen. Het heeft helaas weinig nut. De hekken op het tijdslot bijvoorbeeld, dan komt er een tuinder (of iemand anders) die toch buiten die tijden op het terrein wilt, duwt het hek door het slot en het hek kan vervolgens helemaal geen kant meer op. De vereniging kan opdraaien voor het de kosten om het te herstellen of het hek blijft buiten gebruik.

Kortom we trekken als nog aan het kortste eind. Onderschat ook de vogels, de haas en andere dieren op het complex niet. Die doen zich ook kostelijk te goed met alles wat er groeit en bloeit. Het lijkt misschien ongelofelijk maar een groep vogels heeft zo een maisstruik uit de grond getrokken. En we willen er niks van weten, maar de ratten en muizen weten ook zo hun favoriete maaltje te vinden. En die kunnen heel veel eten.

En wat toch ook nog wel vaker gebeurd dan ons lief is, dat de buren ongevraagd wat lenen en het nog niet terug gebracht hebben. Of dat iets uitlenen en er niet meer aan gedacht hebben dat het uitgeleend was. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het gebeurd echt!

Wil je nu toch iets doen, doe dat aangiften bij de politie, het lijkt misschien zinloos omdat je je spullen er niet mee terug krijgt, maar we bouwen als vereniging wel een dossier. Mocht het zo blijven of zelfs erger worden wil de politie en/of de Gemeente Zwolle ook eens met ons mee denken en komen we misschien tot betere oplossingen. Aangiften doen kan eenvoudig via de site van de politie.

Voor ons eigen dossier zijn we blij met een melding van diefstal of vernieling naar de voorzitter.

Diefstal op De AA tuinen