Wil je lid worden, stuur dan een mail naar tuinaanvraag@aatuinen.nl.
Wil je eerst meer weten, lees dan verder.

Tuinen zijn bij ons te huur in verschillende maten en vormen. Hoewel de meeste recht zijn, zitten er ook nog wel wat verrassende vormen tussen. Je begint meestal met een halve tot een hele are. De halve ares zijn nog in de testperiode, maar zijn erg handig wanneer je nog niet weten of je het tuinieren precies onder de vingers krijgt.

Je kunt later altijd nog verhuizen of een aangrenzend stuk erbij huren. Je kunt er ongeveer vanuit gaan dat een tuin van een hele are ongeveer zes tot acht uur onderhoud nodig heeft. Ook wanneer je denkt dat we weinig groeit, onkruid groeit altijd harder.

Hoe meld ik me aan voor een tuin?

Wanneer je bij ons wilt komen tuinieren, kun je een mail sturen naar tuinaanvraag@aatuinen.nl. Binnen zeven dagen zul je van ons bericht terug hebben gehad. We werken met een vragenlijst, met vragen als, wat ben je met je tuin van plan en heb je al ervaring. Wanneer je deze terug stuurt, kom je op een wachtlijst. Die varieert van een week tot drie maanden. De commissaris houdt je daarvan op de hoogte.

Je kunt wel vast lid worden van onze facebookgroep, dan kun je alvast een beetje kijken hoe het eraan toe gaat.

Voor vragen of een rondgang over het tuincomplex op ons complex, neem dan gerust contact op!

Wanneer je eenmaal lid bent

Voor elk kalenderjaar rekenen wij contributie. Dit bedrag betaal je aan het begin van het jaar middels een automatische incasso. Stroom je halverwege het jaar in wordt ter plekke bekeken welke prijs hiervoor wordt gerekend.

De contributie bestaat uit:

  • Pacht: De kosten voor pacht zijn € 35,- per are.
    Dit bedrag is voor het huren van de grond van de gemeente.
  • Contributie: De kosten voor het lidmaatschap zijn € 15,- per lid.
    Dit bedrag is voor de verenigingskosten.
  • Borg: De borg bedraagt € 100,- per tuin.
    Dit bedrag krijg je bij opzeggen van een nette tuin terug.

Aan het begin van ieder kalenderjaar ontvang je ook de lidmaatschapskaart. Deze vind je bij de factuur voor contributie. Op vertoon van deze kaart ontvang je bij de volgende bedrijven 10 % korting:

Verenigingsgebouw

Midden op het complex staat het verenigingsgebouw. Het gebouw is voor iedere tuinders toegankelijk met een sleutel. Deze ontvang je bij het tekenen van het contract tegen een borgsom van €7,50 (dat is wat het kost om een nieuwe sleutel te laten maken). Hiermee heb je toegang tot het toilet en drinkwater. En het achterste gedeelte van het gebouw. Daar hangt ook een kaart van het complex. Let wel dat deze ruimtes niet bedoeld zijn om groentes te wassen.

Opzeggen lidmaatschap

Wanneer je je tuin op wilt zeggen kan dat via een mail naar secretaris@aatuinen.nl

Je ontvangt dan binnen zeven dagen een reactie met de vervolgstappen. Wanneer de commissaris tuinuitgiften de tuin heeft gecontroleerd, zal de borg binnen dertig dagen worden teruggestort op het rekeningnummer wat bij ons bekend is.

Let op, alleen via deze weg is de opzegging bindend. Telefonisch contact of het vermelden van opzegging op de tuin is niet bindend.

Je kunt elk moment van het jaar opzeggen. Er vind geen restitutie plaats van betaalde contributiegelden.