Stekjesdag 2016

Lekker met je handen in de grond bezig zijn. Groenten eten waar je zelf voor hebt gewerkt. Alles zien kiemen en uitgroeien tot lekkere groenten of mooie bloemen.Een plek waar je niets echt fout kan doen, maar kan experimenten. Want zeg nou zelf, wie weet er van te voren nu hoe je moet moestuinieren?

Daarnaast kun je dat ook nog eens op allerlei verschillende manieren doen. Kies je voor rechte laantjes of meer voor de vrije hand. Wil je bloemen en groenten door elkaar verbouwen. Een stukje terras, een huisje, een plek waar de kinderen kunnen spelen? Dat kan allemaal bij ons op De AA-tuinen.

We zijn een vereniging met verschillende culturen, waardoor kennis en ervaring uit allerlei continenten door elkaar heen vloeien. Door een grote saamhorigheid wordt je al doende wijzer. Ieder jaar worden er verschillende gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zowel door de leden als door het bestuur. De volgende komen in ieder geval ieder jaar naar voren:

Kies je liever voor een wat meer individualistische aanpak dan kan dat ook. Er zijn ongeveer 160 tuinen op het complex aanwezig, alles met een eigen scheiding en opgang. Het stuk tuin dat je huurt is voor jou en daar mag jij mee doen wat jij wilt. Natuurlijk binnen de grenzen van de regels.

Stekjesdag

Elk jaar in het voorjaar wordt er door de vereniging een de stekjes dag georganiseerd. Aller hande stekjes kunnen hier worden geruild of weggegeven. Het gaat hier natuurlijk om de stekjes, maar misschien wel meer over kennismaken.

Nieuwe tuinders komen graag kijken wat er zoals groeit en bloeit, wellicht hebben de wat meer ervaren tuinders genoeg om weg te geven. Zo kom je nog eens aan iets bijzonders.

Met een zonnetje en wat lekkers van de bakdames,die zich toch elke keer maar weer opgeven om wat lekkers te maken, is dit een zeer geslaagde dag!

 

Oogstfeest

oogstfiets Alles waar je dat jaar trots op bent, kan tijdens het oogstfeest worden gepresenteerd. Begin van het najaar kan er gestreden worden om de mooiste oogstmand, de lekkerste chutneys en zuren en natuurlijk wie de grootste pompoen heeft gekweekt. Wederom een gezellig samenzijn, wie weet wel met een vuurtje, marshmallows en pannenkoeken.

 

Groencontainerdag

En dan is het seizoen echt voorbij…

Nog één keer voegen we ons samen en kruien we alle afval richting de container van de ROVA om overgebleven tuinafval, takken en ander groenafval af te voeren.

Gelukkig staat er ook hier wat lekkers klaar voor bij de koffie, praten we nog wat na over het mooie seizoen en maken we ons klaar voor de winter.

Houdt voor al deze evenementen de website en Facebook in de gaten over de precieze datum.