Algemene informatie / service / assistentie

Onderhoud

Een tuin onderhouden is ontzettend leuk, maar ook veel werk. Gemiddeld drie tot vier uur per week per are moet je er wel voor rekenen. En vanzelf kom je ook grotere onderhoudsklussen tegen. Het bijhouden van de slootwal bijvoorbeeld. De wal gedijt het beste bij vaste compacte begroeiing zoals laagblijvende kruiden of gras. Voor het onderhoud en baggeren van de sloot beschikt de vereniging over een baggerbeugel, sloothark, kantenmes en waadpak.  Deze zijn te leen.  Vraag aan een bestuurslid of mail naar secretariaat@aatuinen.nl

De heggen en binnenpaden dienen ook onderhouden te worden. Dit moet je zelf doen, maar wanneer je hier wat hulp bij kunt gebruiken beschikt de vereniging over een frees, een benzine-bosmaaier en een benzine-heggenschaar. Deze zijn te huur, inclusief iemand die hier mee overweg kan. Mocht je hier behoefte aan hebben neem dan contact op met  secretariaat@aatuinen.nl

 

Afval

Wie tuiniert produceert een heleboel lekkers en moois, maar tegelijk ook een hoop afval restmateriaal. 

Veel kun je oplossen door een goede composthoop op te bouwen uit lagen. 

Ook kan je het meenemen naar de groencontainer thuis. 

Dit is vooral aan te raden bij aardappelloof en koolstronken. Echter, de ervaring leert dat er veel tuinders zijn die met groen- en snoei-afval blijven zitten aan het eind van het seizoen. Daarom organiseert de vereniging één keer per jaar een groencontainer dag.  De gemeente stelt ons een container beschikbaar en die mogen wij kosteloos vullen. Meestal vindt deze dag begin oktober plaats.

Wil je op andere dagen in het jaar veel afval ineens wegbrengen zijn er *overal* karren te huur voor weinig. 

Met je Rova-pas mag je nog twee keer per jaar 250 kilo gratis storten op het complex aan de Hessenpoort.  Het is ten strengste verboden om met een auto ons terrein op te gaan, allereerst is het een voetgangersgebied en met name in de natte periodes is de schade aan het terrein te groot.

 

Garant Zaden en Pootaardappelen.   Omstreeks oktober is in het bestuursgebouw het bestelboek van garant zaden af te halen. Deze kun je inleveren in de brievenbus in het verenigingsgebouw of  op de algemene ledenvergadering. Gebruik de bijgevoegde bestellijst om aanspraak te kunnen maken op korting. Hoe meer we als vereniging ineens bestellen, hoe hoger de korting uitvalt. Omstreeks  half februari komen de zaden en enkele weken erna de pootaardappelen. U wordt per mail op de hoogte gebracht.


Elk jaar in februari bestellen we compost ; een uitnodiging om te bestellen krijgt u via de mail.  

Bij voldoende aanmelding bestellen we champost en/of compost en gedroogde mest. 


De verenigingskar is voor tuinzaken :  Het is geen afvalbak.  

Het is niet erg netjes om de vereniging op te zadelen met jouw afval.

Neem het, desnoods in kleine beetjes, mee naar huis. 

  1.