Werkgroepen

Er zijn binnen de vereniging een aantal werkgroepen. Deze zijn bedoeld om vooropgesteld meer leden te betrekken bij wat er allemaal speelt op zo’n groot complex als die van ons. Daarnaast is het natuurlijk een mooie plek om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Natuurwerkgroep

De natuurwerkgroep houdt zich voornamelijk bezig met de flora en fauna van de tuin. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er een balans is in het aantal dieren wat we een thuis kunnen geven op de tuin. Er loopt een prachtige haas rond die niet door iedereen even geliefd is, maar die haas zorgt er wel voor dat de konijnenpopulatie laag blijft.

De werkgroep is een aantal jaar geleden begonnen met het inzaaien van wilde bloemen naast het verenigingsgebouw, het doel hiervan is meer bijen naar de tuin lokken. Ook houden zij zich bezig met de telling van het aantal verschillende soorten dieren die gespot worden.

Er is een ijsvogelwand gemaakt, er is een broedkast op de dode walnotenboom geplaatst en er worden nestwanden gecreëerd onder de bomen op het bomeneiland.

Projectuin Minima

De vereniging heeft een tuin van drie are om niet ter beschikking gesteld van het gemeentelijke Project minima.
Onder begeleiding van een ervaren tuinder kunnen mensen hier ontdekken wat het tuinieren op een moestuin voor hen kan betekenen.