Werkgroepen

Er zijn binnen de vereniging een aantal werkgroepen. Deze zijn bedoeld om specifieke taken uit te voeren op zo’n groot complex als dat van ons. Daarnaast is het natuurlijk een mooie gelegenheid om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Tuinzaken vrijwilligers

De tuinzaken vrijwilligers helpen om onze 5 hectare in toom te houden, verwaarloosde tuinen op te ruimen, tuinders die door omstandigheden even niet kunnen te assisteren, onderhoud aan het gebouw en andere gezamenlijke voorzieningen uit te voeren. 

 

Natuurwerkgroep

De natuurwerkgroep houdt zich voornamelijk bezig met de flora en fauna van de tuin.  Ook houden zij zich bezig met de telling van het aantal verschillende soorten dieren die gespot worden. Er is een ijsvogelwand gemaakt, er is een broedkast op de dode walnotenboom geplaatst , er zijn nestwanden gecreëerd onder de bomen op het bomeneiland en er is een griend aangelegd aan de noordgracht. Bovendien onderhouden ze deze installaties en de nestkasten in de openbare bomen.

Verenigingstuin

De kweektuin is een gemeenschappelijke tuin, waar tuinzaken stekken maakt van heggeplanten, kruiden en bessen. Heb je interessante zaden of  stekjes of fruitstruiken teveel? Dan gaan we daar graag mee aan de slag . Nieuwe en bestaande leden helpen we graag op weg met zaailingen en stekken. Word je ook lid van onze groepsapp? Mail een verzoekje naar kweektuin.aatuinen@gmail.com

Bijen op de Aa-tuinen

Bijen zijn onmisbaar voor bestuiving van fruit en vruchtdragende groenten. Daarom zijn we erg blij met- en zuinig op de aanwezigheid van bijen. Op de Aatuinen zijn op dit moment vier imkers waarvan er drie ook bijenvolken op hun tuin hebben. We beperken bewust het aantal honingbijen om concurrentie met solitaire bijen, hommels, vlinders en motten te verminderen zodat die ook weer een grotere kans hebben. In de zomer van 2022 stonden er zeven bijenvolken op drie plekken.  Om onze tuinen aantrekkelijker te maken voor deze nuttige diertjes kunnen we bloemen en kruiden planten, ziet er ook nog eens mooi uit!